Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙ-ΒΛΑΣΣΗ

ΣΠΗΛΙΆ ΤΟΥ ΑΙ-ΒΛΑΣΣΗ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πρόσβασης στην σπηλιά του Αι-Βλάσση, τη σπηλιά όπου, μόνασε κι είχε μετατρέψει σε ναό ο Άγιος Βλάσιος της Σεβαστείας.
Η πρόσβαση από τον παραλιακό δρόμο Βίγλας-Στρογγυλής, είναι πλέον εύκολη με το πλακόστρωτο μονοπάτι που έγινε και την μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία που δημιουργήθηκε στην είσοδο της σπηλιάς.
Επίσης για τους επισκέπτες δημιουργήθηκε καλαίσθητο πέτρινο κιόσκι και πέτρινη περίβολος της πλατείας για να είναι ασφαλής η παρατήρηση από ψηλά της λιμνοθάλασσας Ροδιάς με τα σπάνια είδη πουλιών και οι απέναντι ακτές της Πρέβεζας.
Στην σπηλιά μπορούν άνετα να φθάσουν οι προσκυνητές και οι λάτρεις του θρησκευτικού - εκκλησιαστικού τουρισμού αφού το μονοπάτι αρχίζει από την άκρη του δρόμου και καταλήγει μετά από 230 μ. στην σπηλιά.
Μπορούν ακόμη, όσοι δεν επιλέξουν το αυτοκίνητο για να φθάσουν στην αρχή του μονοπατιού (από τη Βίγλα 10 λεπτά διαδρομή) κι αφού επισκεφθούν το μοναστήρι της Παναγίας της Ροδιάς (είναι περίπου ένα χλμ.πιο πριν),
να επιλέξουν το ποδήλατο ή την διαδρομή με τα πόδια, δίπλα στις λιμνοθάλασσες (Αι-Γιωργιού και Ροδιάς), παρατηρώντας τα πουλιά και την άγρια χλωρίδα - πανίδα της περιοχής.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.
    ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή