Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Aντάρτικη ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ, ένα φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις!!!!!

Ένα νέο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του από τους πολίτες όλου του κόσμου οι οποίοι βλέπουν τους εκπροσώπους τους που εκλέγουν να μην δίνουν δεκάρα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, ιδίως στις πόλεις.
Όλες οι περιοχές στις οποίες ζουν οι άνθρωποι θα έπρεπε να βρίσκονται πνιγμένες στο πράσινο ενώ οι αρμόδιοι θα έπρεπε να έχουν κάνει σημαία τους την αύξηση του πράσινου. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα φυτά συμβάλλουν στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, στην μείωση των ανώτερων θερμοκρασιών, στην απορρόφηση των ρύπων (κάθε είδους), στην αύξηση των βροχοπτώσεων και την μείωση των περιόδων ξηρασίας, στην συγκράτηση των πρανών και των χωμάτων, στην αύξηση της ευεξίας και της καλής ψυχικής και σωματικής υγείας.
Κύριο μέλημα όλων είναι η αύξηση του πράσινου. Επειδή οι απαλλοτριώσεις και γενικά οι εργασίες για δημιουργία πράσινων πνευμόνων είναι χρονοβόρες αλλά και δεν υπάρχει η επαρκής βούληση γι΄ αυτό,
ομάδες από πολίτες (ανεξαιρέτως κοινωνικής κατάστασης και μόρφωσης) οργανώνονται, μαζεύουν τα κατάλληλα εργαλεία, τα φυτά, τους κατοίκους και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Γίνονται οι αντάρτες κηπουροί και εφαρμόζουν σε κάθε είδους ακάλυπτους χώρους, νησίδες δρόμων, πεζοδρόμια, πεζόδρομους, παραποτάμιες περιοχές, δημόσια κτίρια, πλατείες κλπ., την αντάρτικη κηπουρική.
Φυτεύουν δένδρα, θάμνους, εποχικά λουλούδια και φυτά, διαμορφώνουν χώρους και γενικά κάνουν αυτό που λογικά θα έπρεπε να κάνουν οι δήμοι.
Μήπως ήρθε η ώρα για δράση και στην περιοχή μας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου