Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Αλλάξτε ρότα!!! για την ανάδειξη και προστασία του Αμβρακικού.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αλλάξτε ρότα

Τόσα χρόνια κάνουμε το λάθος και προβάλλουμε συνεχώς τα αρνητικά του Αμβρακικού Κόλπου ενώ αποσιωπούμε ηχηρά τις ομορφιές και τα καλά που προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Κατά αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε από τον Αμβρακικό Κόλπο σιγά σιγά και σταθερά τους επισκέπτες του (όλους δηλαδή τους εν δυνάμει ανθρώπους που είναι και θα ήταν οι φυσικοί προστάτες του Κόλπου)
Μέγα λάθος.
Καιρός να αρχίσουμε με τα θετικά, γιατί μέχρι τώρα με όσα αρνητικά λέμε και γράφουμε τίποτα θετικό δεν πετύχαμε.
Ευστρατίου Κλέαρχος


Kύριε Ευστρατίου. Ευχαρίστως να ακουστεί η άποψη σας στην ημερίδα. Αν επιθυμείτε επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της ΠΣΕ κ. Γιώργο Οικονόμου για να ακουστεί η άποψη σου είτε υπό μορφή εισήγησης είτε ως παρέμβαση στο τηλέφωνο 6944871623.
Αργοπεθαίνει ο Αμβρακικός από την ανεξέλεγκτη ρύπανση.
Επιστημονικές ημερίδες τον Μάιο σε Ήπειρο και Αθήνα.


άποψη
Λόγοι που είναι ανεξάρτητοι της θελήσεως μου δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στις ημερίδες καθότι μένω κι εργάζομαι στην Μακεδονία .
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω εάν γνωρίζεται τον κ. Αριστείδη Σχισμένο που έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά για τον Αμβρακικό μας Κόλπο η οποία έχει αποτυπωθεί και σε βιβλίο - λεύκωμα.
Επίσης πρέπει να έχουμε υπόψη τη λαϊκή ρήση :όταν κάποιος κατηγορεί το σπίτι του πέφτει και τον πλακώνει.
Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και άμεσα πρέπει να κατατεθούν οικονομοτεχνικές μελέτες από τους αρμόδιους φορείς για εντάξεις έργων προστασίας, εξωραϊσμού κι ανάδειξης του Αμβρακικού Κόλπου ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι. Γιατί χωρίς πόρους δεν θα γίνει τίποτα. Θα μείνουμε στα επιστημονικά συμπεράσματα και στα αναμασήματα της τσίκλας, αδύναμοι να βοηθήσουμε.

Εμείς ως κάτοικοι, λάτρεις του Αμβρακικού μας κόλπου, μένει να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν ως δημόσιο αγαθό, ως φυσικό μας πλούτο κι ως κληρονομιά από τους προγόνους μας και να φροντίσουμε να παραδώσουμε στους νεώτερους τον Αμβρακικό κόλπο χωρίς στίγματα.
Να διεκδικήσουμε τη λειτουργία του λιμενικού σταθμού Κορωνησίας και να δημιουργήσουμε προσβάσεις σε κάθε σημείο του Κόλπου που είναι μοναδικός κι εξαίσιος όπως επισημαίνουν πολλοί ξένοι κι Έλληνες περιηγητές.
Να καταλάβουμε το χρυσό που έχουμε στα χέρια μας που λέγεται Αμβρακικός και δεν γνωρίζουμε πως θα τον κάνουμε αποδοτικό για την περιοχή μας.
Ευχαριστώ
Κλέαρχος Ευστρατίου
εκ Βίγλας Άρτας.

1 σχόλιο:

  1. Κλέαρχε,το χειρότερο απο όλα είναι ό,τι μετά απο τόσες επισημάνσεις, πορίσματα, μελέτες, ημερίδες ,διημερίδες,συνέδρια,προεδρικά διατάγματα,για τον Αμβρακικό δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία του.΄Ολοι λένε, αλλά κανείς δεν αποφασίζει να δράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή