Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ (ΒΙΓΛΑ-ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ-ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ-ΣΑΛΑΩΡΑ)

΄΄Kάθε οδική διασύνδεση, ανοίγει δρόμους ανάπτυξης για μια περιοχή΄΄.

Μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα εντονότερο το αίτημα για ασφαλτόστρωση του παράλιου δρόμου Βίγλας – Στρογγυλής.
Τουριστικοί πράκτορες, γραφεία τουρισμού, σωματεία ιδιοκτητών και επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων, σύλλογοι και σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να εντάξουν στους αγροτουριστικούς προορισμούς, το επισκέψιμο πλέον σπήλαιο του Αι-Βλάσση, το Μοναστήρι Παναγίας Ροδιάς, τα παρατηρητήρια της λιμνοθάλασσας Ροδιάς, την περιήγηση της λιμνοθάλασσας Ροδιάς με καΐκια ή βάρκες και την επίσκεψη στην πλωτή εκκλησία της Αγίας Άννας με το ιβάρι στο ΄΄Κωνστάντιο΄΄.
Όλα σταματούν στην ασφαλτόστρωση. Όταν αντιλαμβάνονται ότι για να πάνε στα παραπάνω, πρέπει να διανύσουν ένα σχετικά μακρύ δρόμο (8-10 χλμ) με χαλίκι κι όχι με άσφαλτο, τροποποιούν το πρόγραμμά τους. (Γιατί να τους διώχνουμε? Πότε θα σταματήσει αυτό?)
Δεν μένουν εκτός προγράμματος όλα τα παραπάνω, αλλά και η επίσκεψη στην Κορωνησία, αφού η περιμετρική πρόσβαση από Πάργα ή Ηγουμενίτσα είναι μεγάλη σε χρονική και χιλιομετρική διάρκεια και δεν βολεύει τα πρακτορεία.

Να τονίσουμε εδώ τη σημασία των οδών: [΄΄ τουριστικά πρακτορεία πλέον από Ηγουμενίτσα (μερικώς από Πρέβεζα) εντάσσουν την επίσκεψη των Ιωαννίνων στις τουριστικές εξορμήσεις. Η Εγνατία οδός έκανε τη διαδρομή των 110 λεπτών μόλις 40 λεπτά και δεν αποτελεί πλέον (το οδικό) ανυπέρβλητο εμπόδιο για ολιγόωρες επισκέψεις των τουριστών -επισκεπτών, με αφετηρία τα λιμάνια σε γύρω πόλεις.Οι παραπάνω καταφθάνουν με ιστιοφόρα (μικρά ήμεγάλα), σκάφη αναψυχής , ενδεχομένως και πλοία που προσφέρουν διακοπές στη Μεσόγειο θάλασσα (κρουαζιέρες) ΄΄ ].

Με ένα και μόνο δρόμο ανοίγουν πολλαπλοί δρόμοι ανάπτυξης.
Μήπως έτσι (με την ασφαλτόστρωση), θα βοηθήσουμε κι εμείς το νομό μας και τους κατοίκους του?

Ευχαριστούμε.

Πολίτες σε αναζήτηση.

Προσυπογράφει
Ευστρατίου Όλγα , ΤΣ ΔΔ Βίγλας

1 σχόλιο: