Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε την 17 Ιαν 2010 και ώρα 12.00 ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βίγλας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο όμορφο πέτρινο κτίριο (από το 1935) του Συλλόγου, που δεσπόζει του χωριού, στις παρυφές του Μαυροβουνίου και με θέα όλο τον Αμβρακικό Κόλπο. Πλήθος συχωριανών παρέστησαν στην εκδήλωση, η οποία άνοιξε όπως πάντα με τις ευλογίες του Πάτερ του χωριού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Νομάρχης Άρτας κ. Παπαβασιλείου ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του (εκτός των καθιερωμένων για Καλή Χρονιά, Χρονιά Πολλά και δημιουργικά) εξήρε τις προσπάθειες του Συλλόγου για την διατήρηση των Ηπειρώτικων ηθών και εθίμων. Επίσης τόνισε τις προσπάθειες της συμβούλου Ευστρατίου Ν. Όλγας για την αναβάθμιση του ΔΔ Βίγλας. Παρέστησαν επίσης κ. Αντινομάρχης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας, κ. Αντιδήμαρχος Δήμου Αμβρακικού, Τ.Σ. ΔΔ Βίγλας, Δ.Σ Συλλόγου, Εκπρόσωποι Ποντιακού Συλλόγου και Σχολείου.
Το φλουρί της πίτας, ήταν ακριβώς στο κέντρο, κι έτσι δεν υπήρξε φέτος άμεσα κάποιος τυχερός. Η εικόνα που αντιστοιχούσε στην εύρεση του φλουριού, δωρίστηκε στον κ. Νομάρχη, ο οποίος τόνισε την αμέριστη βοήθειά του.
Πριν αναχωρήσει ο κ. Νομάρχης , διαπίστωσε την διαμόρφωση του χώρου της Παιδικής Χαράς (που έγινε με χρήματα της Νομαρχίας), την επίσπευση του έργου (με χρήματα της ΣΑΤΑ που έχουν εκταμιευθεί) και την περαιτέρω βοήθεια της Νομαρχίας για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου