Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση σχετικά με Κρουαζιέρες-Βυζαντινά μνημεία-τουρίστες και εκδηλώσεις

α. Δέκα λεωφορεία με ξένους επισκέπτες κατέφθασαν στην Άρτα για να δουν τα Βυζαντινά μνημεία. Οι τουριστικοί πράκτορες επεσήμαναν πως στον θεματικό τουρισμό (Βυζαντινή περίοδος)-θρησκευτικό και περιβαλλοντολογικό τουρισμό η Άρτα ειδικά και η Ήπειρος γενικά, έχει σημαντικά μνημεία για να επιδείξει.
Οι επισκέπτες (10 λεωφορεία) , οι οποίοι κάνουν 10 ήμερη κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο με θέμα το Βυζάντιο, ξεκίνησαν από την Κων/πολη, έκαναν τον περίπλου του Αγίου Όρους, και στη συνέχεια με αφετηρία τα λιμάνια Θεσ/νίκης, Βόλου, Πειραιά, Πρέβεζας και Κέρκυρας εξορμούσαν στις γύρω περιοχές για να δουν τα Βυζαντινά μνημεία και Μουσεία.Έτσι κατέφθασαν και στην Άρτα από την Πρέβεζα και είδαν την Παρηγορήτρια. Σε επόμενα ταξίδια (που ήδη είναι προγραμματισμένα) οι τουριστικοί πράκτορες θα δώσουν περισσότερο χρόνο στην Άρτα προκειμένου οι τουρίστες να δουν κι άλλα Βυζαντινά μνημεία του νομού μας.Κι ο νομός μας έχει πάρα πολλά.
Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στον κ. Νομάρχη Άρτας, γιατί εξασφάλισε την απρόσκοπτη ξενάγηση των τουριστών, παρότι ήταν ημέρα απεργίας, όταν αυτοί έφτασαν στην Άρτα.
Η επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες, εκτιμώ πως πρέπει να γίνει άμεσα με την νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

β. Στη Βίγλα Αμβρακικού Άρτας και στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βίγλας, έλαβαν χώρα το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Χόρεψαν τα χορευτικά των παρακάτω συλλόγων:

(1) Ποντιακού Συλλόγου Βίγλας ΄΄οι πρόσφυγες΄΄
(2) Ποντιακού Συλλόγου Ν.Κερασούντας Πρέβεζας
(3) Μορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βίγλας ΄΄η Ροδιά΄΄

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους:
(1) ο νομάρχης Άρτας
(2) ο δήμαρχος Αμβρακικού με τους αντιδημάρχους
(3) σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Βίγλας
(4) αντιδήμαρχος Αρταίων
(5) ο πάτερ της ενορίας
(6) οι πρόεδροι των συλλόγων
(7) συγχωριανοί που διαμένουν στην Αθήνα και ήρθαν με τουριστικό λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου