Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ιδιόμορφοι και φθηνοί Ελληνικοί προορισμοί. Γνωρίζω την Ελλάδα

Ελληνικοί προορισμοί, ιδιόμορφοι και φθηνοί.

Ο γύρος του Αμβρακικού

Αμβρακικός, ο μεγαλύτερος υγροβιότοπος της Ευρώπης με σπάνια είδη πουλιών. Χλωρίδα και πανίδα στις ακτές του Αμβρακικού, σπάνια και πολυποίκιλη.
Τελευταία έκανε την εμφάνιση στις λιμνοθάλασσες ο μυοκάστορας.

Παράλληλα στον Αμβρακικό μπορείς να γευτείς ολόφρεσκα και νόστιμα ψάρια, ασπόνδυλα, αυγοτάραχο και χέλια ενώ μπορείς να κολυμπήσεις σε πανέμορφες παραλίες, να κάνεις ιστιοσανίδα και να θαυμάσεις την ανατολή του ήλιου και το ηλιοβασίλεμα.
Ο ήλιος αναδύεται μέσα από τα σπλάχνα του Αμβρακικού, αλλά και βυθίζεται σε αυτόν με τα χρώματα της ίριδας να παιχνιδίζουν με τα νερά και τον γαλανόλευκο ουρανό.

Σε όλες τις εποχές ο Αμβρακικός είναι μοναδικός .

Στον γύρο του Αμβρακικού σταματάμε : Στην Αμφιλοχία, στο Μενίδι, στην Κόπραινα, στο Φιδόκαστρο, στην Άρτα, στην Σαλαώρα, στην Κορωνησία, στη Βίγλα, στη Στρογγυλή, στη Νικόπολη, στην Πρέβεζα, στην υποθαλάσσια σήραγγα, στην Βόνιτσα.

Στη Βίγλα μην παραλείψετε να δείτε το μοναστήρι Παναγίας Ροδιάς, τη σπηλιά του Αγίου Βλασίου, τα ιβάρια – λιμνοθάλασσες, τα Παρατηρητήρια, τον Άγιο Νικόλαο, χαράματα την ανατολή, απόγευμα το ηλιοβασίλεμα, εάν είστε ειδικοί στα σπήλαια μην παραλείψετε το σπήλαιο με τους σταλακτίτες-σταλαγμίτες (απαιτεί εξοπλισμό), την υπεραιωνόβια αγριελιά, το παλιό σκολιό, την πέτρινη κούλια, τα πέτρινα διώροφα, τον συνεταιρισμό παραδοσιακών στολών κι υφαντών.

Στη Στρογγυλή να δείτε την Αγία Αικατερίνη, το παρατηρητήριο, την Αγία Άννα, την Αγία Μαρίνα, το κέντρο υγροτόπων Ροδιάς, την ρωμαική έπαυλη, την περιήγηση στη λιμνοθάλασσα Ροδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου